Orsova Shipyard Company

Companie

Santierul Naval Orsova a luat fiinta in 1890, ca un mic atelier destinat repararii navelor ce participau la construirea canalului navigabil de la Portile de Fier – SIP Iugoslavia si avut o dezvoltare constanta in timp, cunoscand o evolutie spectaculoasa dupa anul 1991 cand s-a schimbat forma de organizare si denumirea, infiintându-se societatea pe actiuni Santierul Naval Orsova SA. 

Actualmente, SANTIERUL NAVAL ORSOVA S.A. este o societate 100% privata, pe actiuni, actionari fiind: 

  • SIF Transilvania – 49,99 %
  • SIF Oltenia – 28,02%
  • SIF Muntenia – 13,17%
  • Alti actionari 16,46 %

avand un personal angajat in numar de aproximativ 356 de persoane. 

Cu un capital social de 28.557.297,5 RON si o cifra de afaceri de peste 50 milioane RON anual, santierul este un partener solid si credibil in afaceri.

Cele doua activitati principale ale societatii sunt:

  • constructia de nave, care sunt in totalitate destinate livrarii intracomunitare;
  • reparatia de nave, pentru piata interna si externa.

Constructia de nave fluviale reprezinta principala activitate a societatii; ea detine si ponderea cea mai mare in volumul de munca si sursele de venituri ale companiei. 

In Santierul Naval Orsova se construiesc corpuri de nave fluviale – pentru marfuri generale, portcontainere, nave tanc chimic  si nave gas-tanc, nave tehnice, etc.

Toate acestea primesc si o armare:

  • cu instalatiile de corp,
  • de balast,
  • de incalzire
  • de incarcare-descarcare.

Diversitatea si calitatea produselor noastre sunt la baza unei colaborari continue si intense cu parteneri din Germania, Olanda, Austria si Belgia. 

Odata cu demararea constructiilor de nave pentru livrari intracomunitare, societatea si-a modernizat continuu tehnologia de lucru, facând investitii importante pentru achizitionarea de masini, utilaje si aparatura moderna de lucru putând produce o gama variata de nave.

Mentionam faptul ca toate procesele care vizeaza regulile navale de constructie sunt supravegheate de inspectii ale societatilor de clasificare: Lloyd Register, Bureau Veritas, Germanischer Lloyd, RINA precum si Registrul Naval Român.

In santier isi desfasoara activitatea un birou de proiectari pe calculator ( CAD), precum si un atelier de proiectare tehnologica. Acestea sunt capabile sa faca fata celor mai moderne cerinte, societatea fiind certificata de catre Lloyd`s Register cu sistemul ISO9001:2015.

Ca perspectiva pentru viitorii ani se intentioneaza asimilarea contructiei de nave de pasageri, o astfel de nava fiind deja in executie. In acest moment deja fiind asimilate tehnologiile de constructie nave costier, precum si tehnologiile de constructie nave tanc chimic cu magazia de marfa din inox (duplex 1.4462). Primele sase nave tanc cu magaziile de marfa din otel inox duplex fiind deja livrate si apreciate la modul superlativ de catre beneficiari  si de catre specialistii vest europeni.

Sucursala Agigea

SANTIERUL NAVAL ORSOVA SA deține la sucursala sa din Agigea 5 nave salanda de cate 950 de metri cubi fiecare, special concepute pentru operațiunile portuare și de transport în zona de coastă. Acestea pot fi închiriate pentru cele mai variate perioade.

În anii trecuți, au fost folosiți pentru închiriere de companii precum:

-Van Oord Holland – reconstrucția plajei Constanța – Eforie Sud

-Haifa, Israel

-Turcia

-Ukraina

Pina in prezent acestea au fost închiriate în țări riverane Mării Negre și Mării Adriatice.

SEDIUL PRINCIPAL DIN ORSOVA

SUCURSALA DIN AGIGEA